Volg ons

             

Nieuws

Global 10

Many people know Alke from the famous heater model Global...

New model identification

For the Alke Agricultural appliances

Het Bedrijf

Alke is een particulier bedrijf dat in juli 1974 werd opgericht door de heer van Alphen en de heer Keurhorst. De naam Alke is ontstaan ​​uit de eerste letters van beide familienamen AL - KE. De eerste jaren na de oprichting, begon ALKE zaken te doen in Europa oin de landbouwmarkt. De belangrijkste activiteit is de productie van verwarmingstoestellen voor varkens-en vleeskuikenstallen.

In 1980 begon Alke met intercontinentale export en met deel te nemen aan internationale tentoonstellingen, zoals Atlanta Verenigde Staten, Japan en Duitsland. Daarbij verzamelde Alke vele contacten van over de hele wereld en dat bracht de wereldwijde handel op gang. In de vroege jaren 80 kwamen beide zonen van de eigenaren in het bedrijf voor opleiding, te beginnen op de werkvloer om alle producten van A tot Z te leren kennen.
Na een aantal jaar van opleiding begonnen beide zonen dde wereld rond te reizen voor het bedrijf. De heer Van Alphen (Adri) had bezocht de Spaanse sprekende landen en de heer Keurhorst (Derk-Jan) ging naar Zuid-Oost-Azië en Midden-Europa.

In juli 1994 kochten de zonen het bedrijf van hun vaders, en konden zij in eigen beheer doorgaan met zaken doen. De heer Van Alphen nam het grondgebied van zijn vader: administratie en financiën over, terwijl de heer Keurhorst van zijn vader een ander deel van het bedrijf overnam: productie, verkoop en ontwikkeling. In diezelfde periode richtten ze Alke Agro BV op, vooral voor de Zuidoost-Aziatische landen en Oost-Europa. De naam Alke Agro was een bewuste keuze, omdat die naam al zeer bekend was in 64 landen. Een andere belangrijke keuze was om uitsluitend kwalitatief hoogwaardige producten en diensten te kopen en te leveren.In 1976 kocht Alke een bedrijf dat de keramische tegels vervaardigde, die het kloppende hart van een gasgestookte infrarode stralings verwarming zijn . Dat bedrijf was "de Porceleinen Fles" uit Delft, Nederland (wereldberoemd om "Delfts Blauw porselein", dat is, naast kaas, molens en tulpen, een typisch Nederlands product). Vanaf dat moment was Alke in staat zijn eigen keramiek te fabriceren en te beheersen , op maat gemaakt voor infraroodstraling. De Alke keramische tegels zijn aanzienlijk effectiever en efficiënter dan andere concurrerende keramiek.

In 1996 ontworp en lanceerde Alke Agro haar voederpan voor pluimvee van een nieuw materiaal van Bayer . Deze voederpan was in staat om de koude temperaturen ( -40 C ) uit Oost-Europa , evenals de extreem hoge temperaturen (40°C ) in Zuidoost-Azië te weerstaan.

In 1998 kocht Alke Agro de Belgische producent "De Kimpe" die al 30 jaar vijzels voor diervoederlijnen produceerde. Het bedrijf had een grote, wereldwijde reputatie door dit product. Vandaag kunnen wij elke maat vijzelspiraal tot een maximale lengte van 120 meter maken. Wij gebruiken uitsluitend gecertificeerde materialen van Bekeart België , speciaal voor vijzels.

1999 was het jaar dat Alke zijn concurrent "ALSOGas Soest" overnam, geheel met productiefaciliteiten en aquisitie van stralings verwarming voor gebruik in de landbouw . Ze hadden ook een groot scala aan terrasverwarmingen , die nog steeds worden geproduceerd door Alke en worden voornamelijk verkocht in Europa . De complete inventaris met machines en productie-installaties werd geïntegreerd in de Alke productiefaciliteit.

In 1999 kocht Alke haar leverancier "Brouwer machines Soest". Het bedrijf produceerde Alke onderdelen sinds 1974 als : inspuiters, inspuithouders, slangaansluitingen, en venturies . De productie van deze onderdelen werd verplaatst naar de Alke faciliteit.

In 2000 kwam de heer H. Wind van Gastec Holland in dienst bij ALKE, voor de CE- certificering van alle Gas stralers die worden geproduceerd in de Alke faciliteiten . In 2001 werd een volledig gecertificeerd laboratorium opgezet met alle apparatuur die nodig is voor het certificeren van onze producten en om de hoge kwaliteit op peil te houden. In 2008 werd een analysator gekocht in het bijzonder voor het meten van de infrarode stralingsintensiteit. Er zijn slechts 4 van deze analysers in de hele wereld in gebruik en Alke heeft er een van. Deze unieke laboratoriumfaciliteiten maken ons tot een van de meest geavanceerde infrarood verwarmingsfabrikanten in de wereld .

In 2004 kocht Alke een Roemeense concurrent die sinds 1999 op de Roemeense markt was gespecialiseerd in HVAC  met de naam Total Confort Srl in Brasov Roemenië . De nieuwe naam werd "Alke - Total Confort Srl" . Alke - Total Confort is voornamelijk actief in de Balkan, en heeft een eigen sales team voor projecten in Industriële verwarming en agrarische infrastructuur .

In 2004 is een oud fabrieksgebouw in Brasov Roemenië aangeschaft met een totaal van 5300 m2 vloeroppervlak . Het gebouw vereiste een totale renovatie , die meer dan een jaar duurde . In het voorjaar van 2005 was de productie-afdeling operationeel en werd begonnen met de productie van halffabrikaten voor de Alke producten. Deze onderdelen worden verscheept naar de Nederlandse Alke faciliteit waar de onderdelen geassembleerd woden tot afgewerkte producten. Het productieproces in Brasov wordt beheerd door een Nederlandse manager, die de goederenstroom en de kwaliteit bewaakt en controleert .

In 2010 bereikte Alke de vertegenwoordiging van haar producten in 96 landen van over de hele wereld. Een prestatie die nu wordt overgedragen aan de volgende generatie binnen ALKE . Deze derde generatie in de persoon van de heer Robert van Alphen zal zich inzetten om nog betere producten en diensten in de toekomst te kunnen leveren.

Alke is een " self-made " organisatie , wat betekent dat we zijn wie we zijn door het maken van onze producten en het vormgeven van onze eigen toekomst . Wij maken onze producten in onze eigen fabriek , van grondstoffen tot klantspecifieke , werkende producten . 

Wij presenteren ze met trots op deze website en nodigen u uit om eens goed rond te kijken . Wilt u meer informatie , of heeft u vragen of opmerkingen , aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Deel dit